пятница, 27 марта 2020 г.

27 березня Міжнародний день театру


Історія українського театру бере початок з глибокої давнини. У VI  столітті відомі театральні вистави скоморохів. Театральне мистецтво в епоху Київської Русі  зароджувалося в  церковних обрядах, які супроводжувалися театралізованими дійствами і поєднували слово, музику, танець і акторську гру. 

Перші драматичні виступи були зафіксовані в 16-17 столітті у Києві- Могілянській академії, Острозькій академії а також у Львівській братській школі. Києво-Могилянська академія ії викладачі і студенти були основними носіями цього мистецтва. 

 Перші театральні трупи народилися на Надніпрянщині у 18 столітті. Пізніше в Києві-1806 рік, Одессі-1809, Полтаві-1810. Становлення класичної української драматургії пов'язане з іменами І. Котляревським,  керівником театру у Полтаві та Квіткою-Основ'яненком, основоположником художньої прози в новій українській літературі.

З 1918 року в історії театру розпочався новий період. Утворився Київський Державний драматичний театр. На сцені з'являється група талановитих акторів - М.Крушельницька, О.Сердюк, Є, Добровольська та інші.

Сьогодні з'явилося багато нових театрів, невгасає інтерес до театрального мистецтва. Світового визначення здобувають театральні режисери і фестівалі.



Комментариев нет:

Отправить комментарий