четверг, 28 января 2021 г.

27 Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

 До Дня пам'яті жертв Голокосту у бібліотеці Матвіївського ЗНВК "Всесвіт" було оформлено книжну виставку "Голокост - геноцид єврейськкого народу" Для учнів старших класів проведено інформаційні хвилинки.



Голокост  - систематичне, переслідування і вбивство євреїв,  ромів та психічно хворих людей,що вчинив офіційно та за допомогою державної бюрократії нацистський режим. Голокост — слово грецького походження, що означає «всеспалення». Нацисти, які прийшли до влади в Німеччині в січні 1933 року, вважали, що німці належали до «вищої раси», ніж інші народи, і що євреї, котрих вони вважали «меншовартими», були чужинцями та становили загрозу для так званої німецької расової спільноти.

У часи Голокосту німецькі органи влади переслідували й інші етнічні групи через їхню гадану расову та біологічну меншовартість: ромів, людей з інвалідністю та деякі слов’янські народи (поляків, росіян тощо). Інші групи зазнавали переслідувань на політичних, ідеологічних і поведінкових підставах. Серед них були комуністи, соціалісти, Свідки Єгови та гомосексуали.



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий