вторник, 12 января 2021 г.

Легенда американскої творчості

 




Сьогодні,12 січня  багато країн відмічає 145 ювілей видатного американськиого  письменника Джека Лондона, який більшу частину свого життя присвятив письменницькому ремеслу, створивши чимало справжніх шедеврів і подарувавши їх як сучасникам, так і прийдешнім поколінням. Справжнє ім’я письменника – Джон Гріффіт Чейні. Через сімейні обставини, біологічний батько Джека відмовився від виховання сина. Після того, як його мати вийшла заміж вдруге, за ветерана Громадянської війни Джона Лондона, хлопчик був усиновлений вітчимом і змінив прізвище з Чейні на Лондон.

Джек Лондон з юних років багато працював. Ким він тільки не був в молодості – він пробував себе в якості прибиральника, продавця, влаштовувався на консервну фабрику, і, загалом, усіляко намагався заробити грошей.

За своє, відносно недовге творче життя (16 років) він написав 20 романів, 3 п’єси і понад 200 оповідань. Працездатність Джека була просто фантастичною – за письменницьким столом він міг проводити по 15 годин на день.

Серед інших відомих світу людей Джек Лондон був досить популярний. Лев Толстой зберігав його книги в своїй бібліотеці, його також любили Єсенін і Грін, а в деяких роботах Маяковського присутній його вплив. Вважається, що Джек Лондон став першим письменником, який заробив мільйон доларів за допомогою своєї літературної діяльності.  Його повісті й оповідання переведені на багато мов світу і до цього дня продовжують продаватися на полицях книжкових магазинів. Книги Джека Лондона написані простою розмовною мовою. Можливо, частково саме через легкість читання і простоту його творів і стали такими популярними. За його творами знімають фільми, він до цих пір залишається улюбленим письменником мільйонів читачів в усьому світі.

Помер Джек Лондон22 листопада 1916 року,  в результаті передозування сильнодіючих знеболюючих препаратів. Ніхто досі не знає, чи був це нещасний випадок або самогубство. На могилі Джека Лондона стоїть тільки валун, який проріс мохом. Надгробка там немає.

Пропонуємо прочитати найкращі тври Джека Лондона:





 


Комментариев нет:

Отправить комментарий