четверг, 30 апреля 2020 г.



Від щирого серця вітаю всіх з наступаючим святом 1 травня! Бажаю здоров'я, миру, тепла, та добробуту. Хай збуваються всі ваші мрії!



Історія цього дня має давні язичницькі корені,  які сягають стародавніх часів, коли люди поклонялися богині землі та родючості Майї.  З впровадженням християнізації суспільства ця традиція поступово зникала.
Раніше  цей день означав боротьбу, був символом революції і сприймався більше з політичного боку. Оскільки люди виходили на демонстрації з портретами політичних діячів, гаслами, закликами і плакатами.
 Друга історія свята починається в далекому 1886 році. Тоді 1 травня американські робітники вийшли на страйк, вимагаючи 8-годинний робочий день. Закінчити демонстрацію мирно не вдалося: події пройшли з кровопролиттям і сутичками з поліцією.
Вперше День міжнародної солідарності трудящих був відзначений в 1890 році такими країнами: Австро-Угорщина, Бельгія, Німеччина, Данія, Іспанія, Італія, США, Норвегія, Франція, Швеція.
В Російській імперії свято вперше було відзначено у 1911 році, проте неофіційно. Відкрито 1 травня вперше відзначили в 1917 році, після Лютневої революції вийшли на вулиці і вимагали змін з гаслами: "Вся влада Радам", "Геть імперіалістичні війни!".
Сьогодні, 1 травня відзначається в 142 країнах світу. Зараз  це не політичне свято, а День праці, у який можна повеселитися, побачитися з друзями або просто провести час з сім'єю і близькими.

Санбюлетень

«Безпека під час травневих свят на період карантину»

«Хвороби походять частиною від способу життя, частиною від повітря, який ми вводимо в себе і якими ми живемо»
(Гіппократ)



Довготривалі карантинні умови приводять кожну людину до депресійного стану. З  наближенням травневих свят кожен  планує свій відпочинок поруч з природою. Ліси, лісопарки, береги річок за межами міста, стають улюбленим  місцем для прогулянок. Адже ці  місця надають змогу якнайкраще відновити сили і здоров’я після тривалого усамітнення у будинках, та насолодитися весняною музикою природи.
Водночас, находячись на відпочинку у будь-якому місці, та й ще під час карантину, потрібно завжди пам’ятати про своє здоров’я і дотримуватись існуючих правил  повединки.
1.                     Уникайте скупчення людей.
2.                     Беріть з собою дезінфікуючі засоби для рук.
3.                     Вживайте тільки чисту воду. Пийте багато.
4.                     Не розпалюйте вогнищ. Пам’ятайте, посуха – сприятливі умови для пожеж!
5.                     Бережіть рослини: не ламайте кущі й дерева, не робіть букетів з квітів, він  швидко зав’яне, а в парку чи лісі кожен з нас може милуватися ним весь період цвітіння.
6.                     Дотримуйтесь тиші. Гучна музика та голосні звуки дратують тварин.
7.                      Обережно, весна холодна, а сезон кліщів уже у розпалі. Прикривайте тіло одягом і обробляйте репелентними засобами.
8.                     Намагайтеся ходити стежками, уникаючи високої трави.
9.                     Не забирайтеся на високі дерева – це небезпечно. Один необережний крок і ви можете травмуватися.
10.                  Вживайте їжу приготовлену в домашніх умовах.
11.                 Не паліть, це шкодить не тільки вашому здоров’ю, а й навколишньому середовищу.
12.                 Не вживайте спирті напої. Людина в алкогольному сп’янінні стає байдужою і небезпечною.
13.                Не залишайте після себе сміття.
14.                 Після повернення з прогулянки, ретельно мийте руки  і обличчя з милом.

15.            Огляньте одяг, а потім зніміть його для прання, щоб не занести кліщів у будинок.



Будьте здорові!

Комментариев нет:

Отправить комментарий