среда, 29 апреля 2020 г.


Для вчителів філологів та вчителів початковіх класів


Нестандартні підходи. 

Три історії вчителів, що надихають 


https://life.pravda.com.ua/society/2016/02/24/208595/

29 квітня

145 років від дня народження Рафаеля Сабатіні

 (1875 – 1950) 

Рафаель Сабатіні - англійський прозаїк італійського походження, автор знаменитого романа "Одісея капітана Блада" та багатьох історіко-пригодницьких книг.

 Народився 29 квітня 1875 року у місті Єзі, Італія. Батько Вінченцо Сабатіні - італієць, мати Анна Траффорд - англічанка, знамениті оперні солісти. За своє творче життя багато гостролювали. Хлопчик виховувався у бабусі  і дідуся у невеличкому селищі під Ліверпулем. Тут він займається самоосвітою, вдосконалює знання англійської мови, читає багато книжок.

Після завершення співочої кар'эри батьків, Сабатіні оселився в Португалії. Він продовжує навчатися в католицькій школі і вивчає португальську мову. Завершує освіту у Швейцарії, де до знань поліглота добавились французька та німецька мови.

Досконало вивчивши п'ять європейських мов Рафаель повертається в Англію місто Ліверпуль, де поступає на службу у велику торгову компанію, в якій курірує іноземну переписку з партнерами. Але ця нудна робота зовсім не приваблює хлопця. В кінці 1890 року він починає писати новели. У 1902 році виходить його перший  історичний роман "Рицарь таверни", якій приніс Рафаело успіх.

Після одруження Сабатіні продовжує свою творчу діяльність у Лондоні. Улюблена тематика творів - історіко-пригодницька. 

Останній роман "Гравець"побачів світ у 1949 році. А остання книга письменника - збірка оповідань "Турбулентні історії" була надрукована у 1950 році. Цього року Сабатіні, незважаючі на хворобу, відправився у Швейцарію. Майже не піднімаясь з ліжка 13 лютого 1950 року помер. Похований в Альдербодені. 





    

Комментариев нет:

Отправить комментарий