вторник, 21 апреля 2020 г.


Флешбук

«Земля – колиска людства»
(Присвяченого до Всесвітнього дня Землі)

Наша черствість, наш егоїзм спонукають нас
із заздрістю дивитися на природу,
 але вона сама буде заздрити нам,
коли ми оговтаємося від недуг.
Ралф Емерсон






Мета. Формувати в учнів відповідальність за екологічний стан землі, готовність  брати участь у вирішенні питань збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості розвитку життя на землі для майбутніх поколінь.
Прищеплювати повагу до рідної природи,  ощадне та бережливе відношення до ії ресурсів, чистоти довкілля та дотримання санітарних норм побуту.

Найбільше багатство кожного народу – земля. Земля – колиска людства. З появою людини на землі вона дає ій можливість жити, розвиватися і творити. Вважається, що людина – цар життя на Землі. Ми маємо піклуватися про ії процвітання, про збереження усього живого що вона нам дарує. Але зараз все навпаки. Земля страждає від людської, неохайності, злоби, від знищення природи. Знищуються ліси - наші легені, гинуть річки,  а вода є важливим елементом життя всієї екосистеми, забруднення повітря – це поступове вмирання усього живого на землі.
Знищуючі природу, людина не усвідомлює, що гине сама. Результат людської байдужості - сьогоднішній коронавірус. Адже здоров’я і добробут людини залежить від навколишнього середовища.
Отже, нам є над чим замислитися. Природа виявляється набагато мудріша, ніж нам здається. Тож, давайте будемо вчитися мудрості у нашій матінки - землі й жити в гармонії з навколишнім світом. Збережемо природу – збережемо здорове і квітуче життя!

Антуан де Сент-Екзюпері

Маленький принц

https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=490

Найзнаменитіший твір Антуана де Сент-Екзюпері з авторськими малюнками. Мудра казка-притча, в якій просто і проникливо йдеться про найважливіше: про дружбу і кохання, про борг і вірність, про красу і нетерпимість до зла. "Всі ми родом з дитинства", - нагадує великий француз і знайомить нас з самим загадковим і зворушливим героєм світової літератури.


 Георгій Рудько

Україна, яку ми втрачаємо

https://www.yakaboo.ua/ua/ukraina-jaku-mi-vtrachaemo.html

Книга знаного в Україні і за рубежем ученого Георгія Рудька про те, як людина в результаті нераціональної техногенної діяльності руйнує довкілля. Де жити нашим нащадкам, як запобігти зсувам, повеням іншим екологічним лихам . Вона є своєрідним застереженням від можливих небезпечних аномалій. 

Мартін Дорі

Діти проти пластику



Хочеш стати супергероєм? Супергероєм, який рятує океани, який дбає про майбутнє — і своє, і цілої планети? Тоді ця книжка саме для тебе. Письменник і активіст Мартін Дорі розповідає, як піклуватися про планету, і радить, як щодня боротися з шкідливим пластиком у побуті. Тож виконуй цікаві і легкі Мартінові рекомендації — і ти станеш справжнім супергероєм, а на планеті буде менше пластикового сміття.

Пітер Сінґер
 Визволення тварин



Пітер Сінґер – сучасний австралійський екофілософ. З моменту першої публікації в 1975 році книга Пітера Сінґера відкрила очі мільйонам людей на страждання тварин і необхідність боротьби за їхні права. У «Визволенні тварин» автор розкриває страшні реалії сьогоднішніх «фермерських господарств» і процедур тестування продукції на тваринах, пропонуючи натомість здорові, гуманні альтернативи. Вони важливі, оскільки «видова дискримінація» стосовно тварин на сьогодні – це не лише глибоко екологічне і соціальне, але й моральне питання. Книга надихнула всесвітній рух на ліквідацію значної частини жорстоких та непотрібних лабораторних експериментів, які проводилися над тваринами у минулі десятиліття, та розпочала революцію гуманності, що триває і нині. Вперше перекладена українською мовою за підтримки UAnimals, книга дуже вчасна і актуальна з огляду на зміни, які зараз переживає наше суспільство.

7 простих порад, які допоможуть зберегти довкілля

1.    Відмовитися від поліетиленових пакетів
2.    Відмовитися від одноразових пляшок та посуду
3.    Зберігати електроенергію
4.    Обирати найбільш екологічній транспорт
5.    Економити воду
6.    Не купувати зайвого
7.    Сортувати сміття і віддавати на переробку

Комментариев нет:

Отправить комментарий