вторник, 14 апреля 2020 г.



14 квітня - 6 річниця початку 
антитерористичної операції на Сході України


Військовий конфлікт розпочався  20 лютого 2014 року з захоплення Росією Криму. Після чого відбулася серія проросійських виступів  по всій  території Україні і проголошення «державного суверенітету» ДНР і ЛНР.
12 квітня 2014 року група озброєних людей, керованих офіцерами спецслужб РФ захопили  українські місця: Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку. Місто Слов’янськ займає стратегічно важливе місце на трасі Харків – Ростов, що відкривало можливості для подальшого просування в напрямку  до “першої столиці України”.
13 квітня 2014 року, у відповідь на вторгнення диверсійних загонів, в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції.
Від 30 квітня 2018 року було змінено формат операції з антитерористичної на загальновійськову (ООС), під контролем збройних сил, у тісній координації з іншими силовими органами.
Іноді конфлікт на Донбасі мирні мешканці України хотіли б забути, але для українських воїнів-захисників він не на секунду не перестає бути страшною дійсністю.
 Сьогодні в Запоріжжі та області вшануємо загиблих учасників АТО захисників  незалежності та територіальної цілісності нашої держави.


 Вони загинули за нас https://day.kyiv.ua/uk/article/voni-zaginuli-za-nas

Хай такі страшні дати скоріше відходять в історію. Ми непереможні!
Мирного неба Всім, здоров'я і добробуту!


Книги про війну на Донбасі  https://book24.ua/ua/blog/luchshie-knigi-pro-ato/


                                   Вітаємо з 75 річчям 

                         Сергія Сергійовича Дяченка




   Сергі́й Сергі́йович Дяче́нко — український письменник-фантаст сценарист. Син видатного українського мікробіолога, професора Сергія Степановича Дяченко. Народився 14 квітня 1945 року у Києві. У 1966 році закінчив Київський медичний інститут. За фахом психіатр, вчений в області псіхіатрії,  генетик, кандидат біологічних наук.
   1989 року закінчив сценарний факультет ВДІКу. Член Союзу кінематографістів СРСР з 1987 року, Союзу письменників СРСР з 1983 року.    Лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка 1987 року разом
 з А. Д. Борсюком (режисером), О. І. Фроловим (оператором) за повнометражний науково-популярний фільм «Зірка Вавилова» Київської кіностудії науково-популярних фільмів. 
   Автор кіносценаріїв до фільмів: «Микола Вавилов», «Голод-33», «Гетьманські клейноди», «Генетика і ми», «Природи міцні затвори», «Совість у білому халаті», «Академік Беляев», «Зірка Вавилова» та ін.         Працює у співавторстві зі своєю дружиною Мариною Дяченко.
Разом з нею написав 25 романів, десятки повістей та оповідань, кілька дитячих книжок, Пише російською мовою. 
   На загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» в Глазго разом з Мариною Дяченко визнаний найкращим письменником-фантастом Європи.
   До 2009 року жив і працював у Києві, потім переїхав до Москви. У 2013 році разом з дружиною Мариною переїхали з Росії у США та відтоді проживають у штаті Каліфорнія.

Пропонуємо прочитати книги 

Сергія та Марини  Дяченків



                    

                     






Комментариев нет:

Отправить комментарий